Home

Chimie organica reactii

Reactii de aditii in chimia organica by radu buzurni

chimie, chimie organica, reactii chimice rezolvate, reactii chimie organica, exercitii rezolvate chimie organica, probleme rezolvate chimie, reactii chimice, reactii chimice exemple rezolvate, formule chimic 74 Conformerii eclipsaţi 3 şi 4 sunt mai bogaţi în energie, mai puţin stabili. Distanţa dintre atomii de carbon simplu legaţi este 1,54 Å, iar distanţa C—H est Chimie organică. Metanul, CH 4, este cel mai simplu compus organic; aparține clasei hidrocarburilor și este un alcan cu geometrie tetraedrică. Chimia organică este ramura chimiei care se ocupă cu studiul structurii, proprietăților, reacțiilor (de sinteză, de descompunere, etc) a compușilor organici. Studiul structurii determină. chimie, chimie organica, reactii chimice rezolvate, reactii chimie organica, exercitii rezolvate chimie organica, probleme rezolvate chimie, reactii chimice, reactii chimice exemple rezolvate, formule chimic Acum avem si lectii online de chimie organica. Deja au fost postate doua lectii :Introducere in chimia organica si Alcani, insa urmeaza a.

Deoarece la olimpiada se cer cunostinte avansate de chimie organica cum ar fi scheme de reactii, sinteze (care nu se fac in modul de la clasa, din acetilena se face orice), precum si mecanisme de reactie tu trebuie sa acoperi cam toate aceste domenii pentru a putea lua premiu la nationala. Deci, in primul rand ar fi indicat sa stii cam toate. Scris de Alin Simionescu. Categorie: Chimie. Arenele sunt substanţe organice numite şi hidrocarburi aromatice, conţinând în molecula lor unul sau mai multe cicluri de 6 atomi de carbon (nucleul benzenic). Arenele sunt mononucleare sau polinucleare, în funcţie de numărul de cicluri din molecula lor. Chimie organică - alchenele Detalii. Scris de Alin Simionescu. Categorie: Chimie. Fenolii sunt compuşi hidroxilici care conţin grupa hidroxil (-OH) legată de un atom de carbon dintr-un nucleu aromatic. Formula generală a fenolilor este Ar-OH. Pentru denumirea fenolilor sunt acceptate mai multe variante, indicate de următoarele reguli: a) indici pentru poziţia. ALCADIENE. Definitie: Alcadienele, denumite si diene, sunt hidrocarburi aciclice, nesaturate (N.E.=2) in molecula carora se gasesc doua legaturi duble si in care raportul intre numarul atomilor de C si H este dat de formula CnH2n-2 ( n reprezinta numarul atomilor de C din molecula). Clasificare Reacţia de oxidare. Reactiile de oxidare sunt transformarile suferite de alcani sub actiunea oxigenului. Acestea pot fi : oxidari incomplete sau oxidari si oxidari totale sau arderi. a) Oxidarile sunt transformarile care conduc la produsi ce apartin altor clase de substante, ca alcoli, aldehide, acizi etc, in functie de conditile de lucru

În cadrul acestei lecții de Chimie (pregătire de BAC) veți putea observa rezolvarea urmatoarelor teste la BAC: Pretestare 2019, profil real, item 9; Sesiunea.. Reactii chimice - fenomene care se petrec in timp. 6.1. Viteza de reactie. CHIMIE ORGANICA 1. Analiza compusilor organici. Analiza elementara calitativa si cantitativa. 2. Izomeria compusilor organici (izomerie de catena, pozitie, functiune, geometrica si optica). 3. Efecte electronice in moleculele substantelor organice. 3.1.. Articole din reactii redox scrise de MariaElena. Sunt modele de probleme rezolvate de chimie, chimie analitica si tehnologie chimica pentru elevi si studenti Referatul Reactii de Oxidare a Celulozei - Chimie Organica, pentru facultate, uploadat in Biblioteca RegieLive (ID#333130) Aceste reactii au loc in conditii speciale. •Reactia de descompunere a calcarului are loc in cuptorul de var, la temperatura ridicata. CaCO3 = CaO + CO2 In urma reactiei se obtine CaO, var nestins, care se stinge cu apa si se foloseste in constructii ca var stins. •Descompunerea cloratului de potasiu se foloseste pentru obtinerea oxigenului.

TIPURI DE REACTII IN CHIMIA ORGANICA etastk 30

Reactia de Reducere in Chimia Organica - rasfoiesc

  1. Tipuri de reactii chimice din chimia anorganica - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Tipuri de reactii chimice din chimia anorganica. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Tipuri de reactii chimice din chimia anorganica.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Tipuri de reactii chimice din chimia.
  2. Articole din Chimie organica scrise de gezfo. Chimia organică este chimia hidrocarburilor (substanţe binare formate din carbon şi hidrogen) şi a derivaţilor acestora
  3. Denumirea izoalcanilor.Descompunerea termică a alcanilor.http://educational.tv-h.ro/chimie
  4. 6. Notiuni de chimie organica - 4 ore 7. Reactii chimice - 2 ore Laborator -14 ore 1. Analiza substantelor oxidante - 6 ore 2. Analiza tensidelor - 4 ore 3. Analiza colorantilor - 4 ore Bibliografie 1. C. Ioan, Gh. Burlacu, M. Bezdadea, Chimie generala, p. I-a si a II-a, Rotaprint, Iasi, 1978 2. C.D. Nenitescu, Chimie generala, EDP Bucuresti.
  5. Informatii chimie. Căutați pe acest site. Ingineria produselor alimentare. Chimie organica. Reactii chimice. Viteza de reactie si efectul termic. Sitemap. Reactii chimice Reactia de combinare.
  6. CHIMIE ORGANICA - an II - PI - Daniela ISTRATI 2 MecanismMecanism de de reacţie-etapeleetapele succesive succesive cece descriu descriu completcomplet o transformare chimică-- îîntrntr--un mecanism de reacţie trebuie precizat care din substanţele ce reacţionează este reactantul şi care este substratul.
  7. reactii de oxidare in chimia organica . 4 decembrie 2007, 09:40. 0 stele | 0 review-uri. materialul cuprinde cateva tipuri de itemi sub forma unei fise de lucru in clasa, sau care poate fi data ca tema pentru acas

Tipuri de reactii in chimia organica - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Tipuri de reactii in chimia organica. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Tipuri de reactii in chimia organica.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Tipuri de reactii in chimia organica REACTII CHIMICE TIPURI DE REACTII CHIMICE In urma fenomenelor chimice, substantele isi modifica compozitia si proprietatile, pentru ca se transforma in alte substante. - A free PowerPoint PPT presentation (displayed as a Flash slide show) on PowerShow.com - id: 491776-YzA5 Site chimie. Search this site. Home. Reactii de halogenare. Reacții de alchilare. Reacții de condensare și policondesnare. Reacții de diazotare. Reacții de esterificare. Reacții de hidrogenare și reducere Sunt modele de probleme rezolvate de chimie, chimie analitica si tehnologie chimica pentru elevi si studenti. Este o activitate de voluntariat. These are solved Chemistry problems. Success in learning Chemistry Reactii chimice - fenomene care se petrec in timp. 6.1. Viteza de reactie. Factorii care influenteaza viteza de reactie. Chimie organica pentru perfectionarea profesorilor - Editura Didactica si Pedagogica - Bucuresti - 1983. 3. J.Hendrickson, D.Cram,G.Hammond-Chimie organica-Editura Stiintifica si Enciclopedica

CHIMIE ORGANICA formule online probleme si exercitii

Tipuri de reactii chimice in chimia organica Reactii de substitutie (monohalogenarea propanului, nitrarea fenolului). Reactii de aditie (bromurarea propenei (cu Br2 si HBr), bromurarea acetilenei (cu Br2 si HBr)). Reactii de eliminare (dehidrohalogenarea 2-bromobutanului, deshidratarea 2-butanolului) Reactii exoterme, reactii endoterme. Entalpie de reactie. Caldura de combustie - arderea hidrocarburilor. Legea Hess. Caldura de neutralizare (acid tare - baza tare). Caldura de dizolvare. Notiuni de cinetica chimica. Reactii lente, reactii rapide. Catalizatori. Viteza de reactie. Constanta de viteza. Legea vitezei. Combinatii complexe.

Chimie organică - Wikipedi

O definiție a chimiei organice este că ea se ocupă cu studiul hidrocarburilor și a derivaților acestora. Acum intrebarea se pune astfel: Ce sunt hidrocarburile? Ei bine, hidrocarburile sunt compusi organici formati doar din CARBON si HIDROGEN. Acum, totul pare mai logic, hidro- vine de la hidrogen si -carbură vine de la carbon. Chimia organica a fost intens studiata iar in anii 1800 s-a. Reactia de Reducere in Chimia Organica. Reactia de reducere in chimia organica. Reactia de reducere este reactia de aditie a hidrogenului/reactie de hidrogenare. 1)Reactia de reducere a alchenelor: -scindarea legaturii π din legatura dubla; -are ca si catalizator Ni, Pd sau Pt pulbere; Ex Mircea Darabantu CHIMIE ORGANICA an II Ing. Datorita instabilitatii lor, cetenele sunt generate in situ prin reactii de eliminare si utilizate imediat mai departe ! - prin dehidroclorurarea clorurilor acizilor carboxilici, la cald, in prezenta aminelor tertiare: R-C 10 CITATE CELEBRE DESPRE CHIMIE Articol realizat de: Ana-Maria Epureanu 1. Chimia este o ştiinţă care va avea asupra vieţii o influenţă imensă şi o amplă aplicare. (Goethe) 2. Am putea trăi în prezent fără un Platon, dar ne-ar trebui un număr dublu de Newtoni pentru a descoperi secretele naturii şi a aduce viaţă în armonie cu legile naturii. (Dimitri Mendeleev) 3.

Chimie organica lectii chimie - chimie organic

Proteinele dau o serie de reactii de culoare folosite pentru identificare. Cele mai importante sunt urmatoarele: § Reactia biuretica consta in aparitia unei coloratii violete la tratarea cu o solutie de sulfat de cupru. § Reactia xantoproteica consta in aparitia unei coloratii galbene intense la tratarea solutiei de proteina cu acid azotic concentrat Chimia organica. Chimia organica este chimia hidrocarburilor si a derivatilor sai. Compusii organici hidrocarburi Alchine:CnH2n-2 Alchene:CnH2n Alcani: CnH2n+2 Arene derivati hidrocarburilor Comp. halogenati Comp. hidroxilici Alcooli Fenoli Amin 15 Sinteza elementelor 16 Particule subatomice relevante pentru chimie 17 Scrierea unei reactii nucleare A+a B +b A - nucleu (nuclid) B - nucleul ţintă (părinte) produs (fiică) a - particula b - particula proiectil emergentă Pe scurt se poate nota A(a,b)B 18 Egalarea reactiilor nucleare •numarul de masa total si sarcina se conserva in. Recapitulare Finala Chimie Organica. Chimia Organica reprezinta de cele mai multe ori o dificultate pentru elevii care dau la UMF, deoarece are multe reactii chimice, multe denumiri pentru aceeasi substanta chimica, multe capcane, probleme de calcul, insa, este foarte logica. Ne aflam pe ultima suta de metri si sunt sigur ca toti candidatii au. Aminele sunt compuși organici care conțin în molecula lor gruparea amino (-N H 2) legată de un radical hidrocarbonat.Aminele sunt asemănătoare din punct de vedere structural cu amoniacul, fiind substanțe derivate formal de la amoniac unde unul sau mai mulți atomi de hidrogen sunt înlocuiți cu substituenți precum grupe alchil sau aril.Formula generală a aminelor primare este de.

Lectii online de chimie organica pentru liceen

Teste online CHIMIE chimie organica chimie anorganica June 15th, 2019 - Invatam impreuna in aceste teste online despre diverse notiuni din chimie exemple de reactii chimice substante lichide solide sau gazoase hidrocarburi s Re: Lectii online de chimie organica pentru liceeni. Cu Hendrickson nu am nimic, chiar imi place, dar el macar explica mecanismele, desi a fost scoasa tot in 1970 si tradusa in romana in '73 daca nu ma insel, dar ce sa faci, este tratat american, iar unul dintre autori a luat si premiul Nobel. Totusi, nu o recomand incepatorilor pentru ca este. Reactii chimice in solutii apoase: 8.62 Facultate 52 Chimia vietii - Aminoacizi, proteine si glucide : 9.79 Facultate 62 Chimia vietii - Lipide: 9.31 Facultate 44 Notiuni fundamentale de chimie organica: 9.0 REACTII DE ADITIE. Aditia halogenilor la alchene. Aditia halogenilor la alchine. Aditia halogenilor la alcadiene. Aditia halogenilor la benzen. Aditia hidracizilor la alchene. Aditia hidracizilor la alchine Nivel: chimie practica si distractiva clasele a VII-a - a VIII-a Sep 15, 2013. Sunt prezentate 6 experimente in maniera atractiva, imitand peisaje de iarna. Este vorba de sublimarea acidului benzoic, sublimarea naftalinei, cristalizarea solutiei saturate de KNO 3, cristalizarea solutiei saturate de MgSO 4, reactia Cu cu solutia de AgNO 3 si.

Domeniu: Chimie Organica. Descarcă acum. Extras din document . preparat astfel intentionat sau rezultat în urma unor reactii secundare ce au loc în timpul fabricatiei. În acest caz, identificarea componentilor amestecului se poate face dupa separarea cromatografica a acestora. Studiul privind identificarea unui colorant cuprinde în. This Account has been suspended. Contact your hosting provider for more information Chimie Test rapid pentru alegerea nivelului potrivit Mai jos poti alege sa sustii un test la nivelul dorit. Sunt 11 intrebari din materia pentru admitere si daca raspunzi corect la cel putin 7 din acestea iti recomandam sa sustii testarea oficiala de nivel. In cazul in care nu vei reusi sa ajungi la rezultatul dorit [ Hidrocarburi saturate - Chimia organica. Hidrocarburile sunt compuși chimici ale căror molecule sunt formate doar din atomi de carbon și hidrogen. Acestea conțin un schelet format din atomi de carbon - catenă, legați între ei prin legături simple, duble sau triple, legăturile rămase fiind ocupate de atomi de hidrogen Chimie Organica. Rearrangements - Reactii de Transpozitie Reactii de Transpozitie. Previzualizare referat: Extras din referat: A rearrangement is a reaction in which C-C ? bonds (or C-X, X - heteroatom) have both broken and formed in the course of a reaction involving just a single substrate. It is often more difficult to draw a reasonable.

Scientia.ro - Chimie organică - arenel

Reactii cu transfer de electroni. 9. Reactii cu transfer de protoni. 10. Reactii cu formare de precipitate. 11. Reactii cu formare de complecsi. 12. Notiuni de termodinamica chimica: energie interna, entalpie, entropie, CHIMIE ORGANICA 1. Structura compusilor organici. 2. Izomeria compusilor organici: izomeria de catena, pozitie, functiune. Chimie organica - Teste grila pentru concursul atjmitcre- ?.497. care dintre urmatorii produsi naturari hidrolizeaza enzimatic?l) lactoza:2) celobioza;3) amidonul:4) fructoza. 8. Care dintre urmatoarele asocieri formula moleculara - proprietate este adecvata?1) CsHs are NE, = 5 si 8 atomi de Csp2:2 t CH,CI arc 4 legatun o:3) C+HeBr are 4.

Referat Derivatii Hidrocarburilor

Chimie organica... cu probleme! se adreseaza tuturor celor ce indragesc chimia organica si poseda cunostinte in acest domeniu: elevi studenti profesori, etc. Cap. I: Scheme de reactii Subiecte Chimie Anorganica Bacalaureat 2021 (Chimie) Subiecte Chimie organica Bacalaureat 2021 (Chimie) Subiecte Biologie vegetala si animala Bacalaureat 2021 (Biologie) Subiectul I Tot ce trebuie sa stii pentru a rezolva subiectul I din cadrul examenului de bacalaurea la limba si literatura romana (Romana

Scientia.ro - Chimie organică - fenoli

REACTII DE SUBSTITUTIE LA HIDROCARBURI In chimia organica majoritatea reactiilor chimice se petrec cu scindari si formari de legaturi covalente si putem intalni mai multe tipuri de reactii chimice clasificate astfel : - Din punct de vedere termodinamic reactiile chimice pot fi : Exoterme( H<0)sau Endoterme( H>0 Chimie organica pentru Bacalaureat,Admiterea in facultate,Olimpiade si concursuri scolare;LUMINITA Analiza cantitativa se realizeaza printr-o serie de alte reactii specifice prin care elementele organogene din compusii organici sunt transformate in compusi ce pot fi determinati cantitativ.Stabilim deci concentratia procentuala a fiecarui. I.2.3.4. Reactii de oxidare Sunt de interes in sinteza organica si tehnologia organica de sinteza a intermediarilor aromatici doua tipuri de oxidari: A) OXIDARI CU SUPRIMAREA TOTALA SAU PARTIALA A CARACTERULUI AROMATIC Se aplica in cazul benzenului si omologilor cu nuclee benzenice condensate fara catene laterale saturate

Acest pliant este util atat in pregatirea pentru sustinerea examenului de bacalaureat, cat si pentru admiterea la facultate si contine notiuni teoretice de chimie organica: clasificarea compusilor organici, reactii de halogenare, reactii de alchilare, reactii de diazotare, reactii de sulfonare, reactii de hidrogenare si reducere, reactii de esterificare si hidroliza, reactii de polimerizare si. Seminar: Izomeria compusilor organici. Reactii redox in chimia organica, 8.2.5. Sinteza acetanilidei. Reactii de recunoastere pentru amine aromatice: reactia Lauth, reactia cu furfurol. Reactii de recunoastere a legaturii triple marginale: formarea acetilurilor. Seminar: Tipuri de mecanisme in chimia organica 8.2.6

Video: Alcadiene chimie-organic

Chimie organica. Exercitii si probleme (Liceu) Clasa a X-a - clase de compusi . Clasa a XI-a - tipuri de reactii Alte carti comandate impreuna cu CHIMIE ORGANICA. EXERCITII SI PROBLEME (LICEU): Jurnalul fericirii - Opera integrala 1 2005. Pret: 33.00 lei Doar 3 in stoc! -30%. Cazul Magheru. Chimie organica - probleme - Gimnaziu si liceu - Forum Roportal. Toată activitatea. Acasă. Arta si Cultura. Educatie/Invatamant. Gimnaziu si liceu. Chimie organica - probleme. Autentifică-te pentru a urmări asta. Urmăritori 1 Determinarea formulei procentuale brute şi moleculare. Structura şi compoziţia substanţelor organice. Elemente organogene. Determinarea formulei procentuale. Rezolvarea testelor de BAC la Chimie. Test 1, exersarea de teste, sesiunea 2020. Publicat 3/31/2020. Alte lecții. Clasele de compuși anorganici. Legile fundamentale. Notiuni chimice elementare. Legatura chimica și structura substantei. Disociația electrolitică Chimie Organica test chimie organic slideshare, chimie organica nenitescu pdf free acexnaro wixsite com, 15 lectii de baza pentru chimie anorganica cognitiv system, doicin corneliu trrbanu mihil grupul editorial art bucureti 2006 1, chimie chimie organica reactii chimice rezolvate reactii chimie organica exerciti

Arenele sunt hidrocarburi care conţin în molecula lor unul sau mai multe nuclee benzenice. 3. FORMULĂ GENERALĂ Cn H2n-6 Cn H2n-12 Arene mononucleare CnH2n -6 Arene polinucleare CnH2n -12. 4. Benzenul este cel mai simplu şi cel mai important reprezentant al hidrocarburilor aromatice. Molecula benzenului este alcătuită din 6 atomi de. chimie organica-curs-curs universitar pentru studentii anului ii Cuprins 1. Structura compusilor organici 1.1 Obiectul chimiei organice pag.3 1.2 Compozitia compusilor organici 3 1.3 Legaturi chimice in compusii organici 4 1.4 Catene de carbon 9 1.5 Formule structurale 10 1.6 Clasificarea compusilor organici 11 2

Catedra de Chimie Organică deţine 2 programe de master, unul de produse farmaceutice şi cosmetice şi unul de chimie alimentară. Denumire master: Produse farmaceutice şi cosmetice. Program de master de 4 semestre. Anul I - semestrul I. Tipuri de reacţii în sinteza organică fin Probleme chimie anorganica pdf CHIMIE ORGANICA Cuprins 1. Structura compusilor organici 1.1 Obiectul chimiei organice 1.2 Compozitia compusilor organ Editura: Didactica si Pedagogica Livrare detalii 14 de zile drept de retur. detalii Lucrarea de fata se adreseaza elevilor de liceu si de gimnaziu care doresc sa aprofundeze studiul chimiei anorganice si al chimiei fizice si care s Nume referat. Marime. Descarcari. Microorganisme utile in obtinerea de produse alimentare. 1916 kb. 10. Acidul acetic joaca un rol esential in industria chimica organica. Este utilizat atat ca solvent, desi este puternic coroziv, cat si la prepararea unui numar mare de compusi importanti, printre care acetanimida, anhidrida acetica, cetena.

Chimia organica : 9 kb: 8780 : Chimia organica Printre compusii alifatici se numara hidrocarburile alifatice, care sunt alcatuite din carbon si hidrogen. Acestia sunt compusi numiti alcani , alchene si alchine . Un alt grup de compusi alifatici este alcatuit din carbon, hidrogen si oxigen . Acestia sunt : Chimia organica : 585 kb: 1 Programare şedin ţe lucr ări practice CHIMIE ORGANIC Ă 1. Protec ţia muncii şi prezentarea laboratorului Analiza elementar ă calitativ ă organic ă 2. Reac ţii de identificarea elementelor carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf, halogeni Analiza func ţional ă calitativ ă organic ă 3. Reac ţii caracteristice leg ăturii dubl TIPURI DE REACTII IN CHIMIA ORGANICA. I. Reactia de substitutie = consta n nlocuirea unuia sau a mai multor atomi de hidrogen cu atomi sau grupe de atomi proveniti din reactant. Sunt caracteristice alcanilor si hidrocarburilor aromatice. II. moleculei de reactant si formarea a doua legatur mia7373 scrie:am si eu 2 probleme de chimie cls X va rog frumos cine poate sa ma ajute 1. Se considera schema de reactii: C4H10=CH4+ A A+HCl=B A+Cl2=C Se cere a) scrie ec reactiilor chimice, identifica si denumeste substantele necunoscute A,B, Lectia Alchene explicata in detaliu, inclusiv reactiile de oxidare si reactiile de formare a agntilor oxidanti plus reactiile de oxido reducere si modul de egalare al acestora. Lectia contine de asemenea modul in care sevdenumesc alchenele inclusi

Reactii de substitutie, reactii

Reactii de Substitutie Electrofila specifice fenolilor 33 II.2.2.4.4. Oxidoreducerea radicalica a fenolilor 38 Modificarile ulterioare asupra continutului, operate de catre autor, nu fac obiectul vreunei notificari prealabile. Mircea Darabantu CHIMIE ORGANICA an II Ing Chimie organica Chimie clasa a - X- a Autori : Luminta Vladescu Cornelia Tarabasanu - Mihaila Luminita lrinel Doicin Editura Art 2005. Chimie clasa a -XI - a reactii de copolimerizare Exercitii si probleme, teste.) 2.5 Arene structura benzenului, clasificare hidrocarburilor aromatice, proprietati chmice, reactii la nucleu , reactii la.

Descarca proiectul cu 5 € Descarca proiectul cu titlul Reactii de Obtinere a Compusilor Organo-Metalici cu plata prin SMS, Card Bancar sau PayPal pentru suma de 5 € + TVA.Garantia calitatii este asigurata de faptul ca: Document a fost verificat manual; Poti vizualiza imagini din documen Cartea trateaza subiecte de chimie organica incluzand tipuri de reactii si aspecte cantitative ale reactiilor organice, precum si clase de compusi organici (compusi halogenati, fenoli, amine, compusi carbonilici) sau clase de compusi naturali (zaharide, aminoacizi, proteine si acizi nucleici)

Proteinele sunt substanțe organice macromoleculare formate din lanțuri simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente în celulele tuturor organismelor vii în proporție de peste 50% din greutatea uscată.Toate proteinele sunt polimeri ai aminoacizilor, în care secvența acestora este codificată de către o genă. Fiecare proteină are secvența ei unică de aminoacizi, determinată. Reactii de obtinere a Alcoolului, CH3CH2OH, C2H4 + H2O, C 2H4 + H2SO4, CH3CH2SO4H, reactii chimie, chimie, etilena+apa, etilena+acid sulfuri

Referat AlchineProiect APA H2OProiect Fermentatia Alcoolica

chimie, chimie organica, reactii chimice rezolvate, reactii chimie organica, exercitii rezolvate. Fisa de lucru cls VII-Reactii chimice . 31 mai 2016, 09:25. 0 stele | 0 review-uri CHIMIE ORGANICA M.Avram-Ch.Organica(vol.IsiII)-Ed.Academiei-Bucuresti1983EdZecasim-Buc. 1994. F. Cornea (coordonator) - Chimie organica pentru perfectionarea profesorilor Editura Didactica si Pedagogica - Bucuresti - 1983. J.Hendrickson, D.Cram,G.Hammond-Chimie organica-Editura Stiintifica si Enciclopedica - Bucuresti - 1976 PROGRAMA DE EXAMEN PENTRU DISCIPLINA CHIMIE BACALAUREAT 2012 I. STATUTUL DISCIPLINEI In cadrul examenului de bacalaureat 2011 chimia are statutul de disciplina optionala, fiind sustinuta la proba E. d) in functie de filiera, profil si specializare. Elevii care sustin bacalaureatul la chimie pot opta pentru programa 1 : chimie organica sau programa 2 : chimie generala s CHIMIE ORGANICA I Filiera teoretica. Specializarile: Matematica- Informatica, Stiinte ale naturii. Filiera tehnologica. Explicarea schimburilor energetice implicate in reactii chimice. 4.1. Explicarea schimburilor energetice care insotesc o reactie chimica. 5. Realizarea unor conexiuni intre cunostintele dobandite prin studiul stiintelor. Inginerie industriala, cu noţiunile de bază privind aspecte fundamentale de chimie anorganica, organica si chimie fizica. Cursul transmite cunoştinţelor referitoare la: structura materiei, legaturi chimice, stari de agregare ale materiei, reactii in chimia organica si anorganica, tipuri de substante folosite pentru textile si pielarie Reactii de substitutie la hidrocarburi. In chimia organica majoritatea reactiilor chimice se petrec cu scindari si formari de legaturi covalente si putem intalni mai multe tipuri de reactii chimice clasificate astfel : - Din punct de vedere termodinamic reactiile chimice pot fi : Exoterme (H<0)sau Endoterme (H>0